header banner
Default

De maker van pizza Hawaii is overleden op 83-jarige leeftijd | Eten en drinken | NU nl LogoNU nl ZoekveldWissel van kleurthemaInloggenWeer, veel bewolkingLive voetbalwedstrijdenVerkeersinformatieBeursinformatieDeel dit nieuwsberichtDelen via WhatsAppDelen via FacebookDelen via XDelen via LinkedInDelen via E-mail


Table of Contents

10 jun 2017 om 11:42

Sam Panopoulos, de uitvinder van de pizza Hawaii is overleden. Zijn uitvinding leidde wereldwijd tot discussie. Niet iedereen vindt namelijk dat ananas op een pizza hoort.

Hij stierf donderdag op 83-jarige leeftijd in het ziekenhuis, meldt de BBC. De Griek emigreerde in 1954 naar Canada, waar hij een aantal restaurants opende met zijn broers.

In een van die restaurants kwam hij op het idee om ananas uit blik toe te voegen aan een pizza. "We waren jong en in een experimentele fase, we deden het voor de lol", verklaarde hij later.

Het recept zorgt al jaren voor discussie. Zo verklaarde Guðni Thorlacius Jóhannesson, president van IJsland, in februari dat als het aan hem ligt er een verbod op de pizza komt. "Maar helaas heb ik de macht niet op zulke wetten te maken."

Ook in Utrecht zorgde de pizza Hawaii deze week nog voor opschudding, meldt lokaal medium DUIC. Een pizzabar in de Domstad had daar verbodsborden met ananassen opgehangen op de Amsterdamsestraatweg, en nam zo stelling in tegen het populaire gerecht.

Lees meer over:

VIDEO: Canadian inventor of Hawaiian pizza dead at 83
CBC News: The National
pizza

Sources


Article information

Author: Warren Hamilton

Last Updated: 1702021682

Views: 1170

Rating: 4.2 / 5 (75 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Warren Hamilton

Birthday: 1972-11-10

Address: 77131 Harris Extension Suite 337, New Matthewberg, IL 12383

Phone: +3509398839989423

Job: Urban Planner

Hobby: Badminton, Lock Picking, Role-Playing Games, Backpacking, Hiking, Swimming, Telescope Building

Introduction: My name is Warren Hamilton, I am a transparent, Open, daring, Colorful, unreserved, ingenious, welcoming person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.