header banner
Default

X herkes için ücretli olabilir: Elon Musk, kullanıcıların düşük bir ücret ödemesini isteyeceğini açıkladı


Kalbimizde ismi hala Twitter olan sosyal platform X, kısa bir süre sonra herkes için ücretli olabilir. Bunu biz değil, ne yazık ki Elon Musk'ın kendisi söylüyor.

Elon Musk, sosyal ağın artık ücretsiz bir site olmayabileceği fikrini ortaya attı. Pazartesi günü İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile canlı yayınlanan bir görüşmede Musk, X sisteminin kullanımı için aylık ödemeye geçildiğini söyledi. Böyle bir değişikliğin platformdaki bot kullanıcı sorunuyla başa çıkmak için gerekli olacağını öne sürdü.

Musk yeni abonelik ücretinin ne kadar olacağını söylemedi, ancak bunu "düşük bir miktar" olarak tanımladı. Yani kullanıcılardan gerçekten sadece göstermelik bir ücret alınabilir, tabii bunun bizim ülkemizdeki yansıması ne olur bilinmez.

X'in aylık kullanıcı sayısı: 550 milyon

VIDEO: This is Elon Musk cooking #shorts
Kyle Istook

Canlı yayın sırasında Musk, X'in bazı yeni ölçümlerini de açıkladı ve şu anda günde 100 milyon ila 200 milyon gönderi üreten 550 milyon aylık kullanıcıya sahip olduğunu söyledi. Musk, şirketin aylık kullanıcılarının kaçının bot, kaçının gerçek olduğunu ise belirtmedi.

Musk'ın böyle bir yol izlemesi aslında hiç şaşırtmıyor, çünkü kendisi uzun süredir Twitter'daki botlarla bir savaş içerisindeydi. Hatta platformun satışı sırasında Twitter yönetiminden botlara dair ekstra bilgi istemiş, bu bilgi verilmeyince de satış ile ilgili pürüzler oluşmuştu. Akabinde bu sorun çözülse de platformu botlardan temizlemek Musk'ın aklının bir köşesindeydi ve buna er geç bir çözüm bulunacaktı. 

Musk, bu değişikliğin ne zaman gerçekleşeceğini açıklamadı. Ancak şirket, bir süredir kullanıcılarını ücretli abonelik ürünü olan X Premium'a abone olmaya teşvik etmek için birçok güncelleme yapıyor. X kaç ücretli abonesi olduğunu açıklamasa da bağımsız araştırmalar X Premium'un X kullanıcılarının çoğunluğunu çekmediğini gösteriyor. 

Musk'ın yeni planı nasıl işleyecek, hep birlikte bekleyip göreceğiz. 

Sources


Article information

Author: Alexandra Mcintyre

Last Updated: 1699755242

Views: 849

Rating: 4.2 / 5 (31 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Alexandra Mcintyre

Birthday: 1983-06-29

Address: PSC 0218, Box 4861, APO AE 49777

Phone: +3792906232959543

Job: Medical Doctor

Hobby: Beer Brewing, Sailing, Fencing, Rowing, Video Editing, Golf, Beekeeping

Introduction: My name is Alexandra Mcintyre, I am a steadfast, irreplaceable, rich, courageous, resolute, Precious, Adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.