header banner
Default

Paus "woedend" nadat die Koran in Zweden verbrand is


Table of Contents

    Paus Franciscus heeft maandag in een interview met de Emiraatse krant Al-Ittihad zijn “woede en walging” laten optekenen na de koranverbranding in Zweden. “Ieder boek dat als heilig wordt beschouwd, moet gerespecteerd worden uit eerbied voor de gelovigen”, klonk het.

    Woensdag werd, op de eerste dag van het islamitische Offerfeest, bij een demonstratie voor een moskee in Stockholm een exemplaar van de Koran in brand gestoken. De Zweedse politie had toestemming gegeven voor het protest, nadat andere acties eerder waren verboden. Het Zweedse gerecht oordeelde echter dat de politie niet het recht heeft om koranverbrandingen te verbieden.

    De koranverbranding leidde in vele Arabische landen tot kritiek en protest. Ook in Zweden zelf was er veel kritiek, onder meer van binnenlandminister Hakan Fidan. ““Ik vervloek de verachtelijke daad die is gepleegd tegen ons heilige boek, de heilige Koran”, schreef die op Twitter. “Het is onaanvaardbaar om deze anti-islamitische acties toe te staan onder het mom van vrijheid van meningsuiting. De ogen sluiten voor deze gemene daden, komt neer op medeplichtigheid.”

    Sources


    Article information

    Author: Michael Carpenter

    Last Updated: 1699321682

    Views: 1106

    Rating: 4 / 5 (62 voted)

    Reviews: 92% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Michael Carpenter

    Birthday: 2021-09-10

    Address: 988 Michelle Estate, West Larry, ND 12475

    Phone: +4117893819508513

    Job: Forensic Scientist

    Hobby: Painting, Singing, DIY Electronics, Card Collecting, Playing Piano, Tea Brewing, Sailing

    Introduction: My name is Michael Carpenter, I am a clever, Colorful, fearless, expert, treasured, dear, artistic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.