header banner
Default

De koers van Bitcoin daalt hard vandaag


De bitcoin (BTC) koers heeft vannacht een flinke uitglijder gemaakt en staat momenteel op een cruciaal punt. Voor vandaag staan bovendien enkele zaken groot omcirkeld op de agenda. Hoe de koers er precies voorstaat en waar je vandaag op moet letten, komt allemaal aan bod in deze ochtendupdate.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Bitcoin koers zakt door steunniveau

VIDEO: $70k BTC Will Be Easy! Bitcoin & Crypto About to Smash New All-Time Highs - Mark Yusko
Savvy Finance

Gister schreven we al over het belangrijke steunniveau van 27.200 dollar. Dit level heeft vannacht geen trendommekeer teweeg kunnen brengen. De koers is hier namelijk klakkeloos doorheen gezakt. Om precies te zijn vertoonde de prijs om 04:00 uur een scherpe daling. Vanuit een niveau van vlak boven de 27.400 dollar daalde de prijs tot een dieptepunt van nipt onder de 27.000 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Het is voor het eerst in oktober dat de BTC koers onder de 27.000 dollar is uitgekomen. Bitcoin is wellicht op weg om zijn CME gap op 26.912 dollar te vullen. De CME gap is een prijsverschil in de handelsgrafieken van bitcoin-futures op de Chicaco Mercantile Exchange (CME). Mocht de koers verder dalen, dan zou het gebied rondom de 26.000 dollar zomaar getest kunnen worden.

#Bitcoin making moves!

– Equal lows RUN!
– Mondays low RUN!
– Channel BROKEN!$BTC Bulls need to make their move now or its back below 27k and likely much lower! pic.twitter.com/u3CPaT7S8W

— AlphaBTC (@mark_cullen) October 11, 2023

Op het moment van schrijven staat de BTC koers op crypto exchange Bybit gelijk aan 27.128 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC koers in euro daarmee uit op 25.590. Hiermee staat de koers 1,75 procent lager dan 24 uur geleden.

Advertisement

Altcoinmarkt: cardano en XRP ondergaan de grootste daling

VIDEO: BLACKROCK JUST STARTED THE NEXT BULL RUN!! Bitcoin News Today & Ethereum Price Prediction!
Crypto World

Het valt enigszins mee hoe hard de top 10 cryptocurrencies momenteel aan het bloeden zijn in vergelijking tot bitcoin. Vanzelfsprekend kleuren de meeste altcoins in het rood, maar uitsluitend cardano (ADA) en XRP, de cryptomunt van Ripple, weten BTC in die zin maar net te overtreffen.

Cardano en XRP staan beiden met 1,75 procent in de min. Solana (SOL) en dogecoin (DOGE) staan zelfs in het groen: met respectievelijk 0,78 en 0,15 procent.

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

Bitcoin vandaag: Amerikaanse PPI en FOMC notulen

VIDEO: GET READY!! Airdrops Bigger Than Celestia Are Coming!! Get Rich By Doing THIS!!!
Chico Crypto

Voor vandaag zijn met name de publicatie van de Amerikaanse Producentenprijsindex (PPI) en de Federal Open Market Committee (FOMC) notulen van belang.

Allereerst krijgen we om 14:30 de PPI voorgeschoteld. Deze inflatoire indicator meet de gemiddelde wijziging in de verkoopprijzen van Amerikaanse producenten van goederen en diensten. Er wordt een maandelijkse stijging van 0,3 procent verwacht, terwijl vorige maand deze stijging gelijkstond aan 0,7 procent.

Vervolgens wordt om 20:00 uur de notulen van de afgelopen rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank vrijgegeven. Ongeveer drie weken geleden besloot de Federal Reserve om de rente ongewijzigd op 5,25 – 5,50 procent te houden. De notulen bieden doorgaans gedetailleerde inzichten in het standpunt van het FOMC wat betreft het monetaire beleid en kan de nodige volatiliteit veroorzaken voor bitcoin.

📈 Bitcoin mining: Veilig thuis, geen technische kennis nodig! Advertentie Rollman Mining

10 euro gratis crypto naar keuze

VIDEO: BREAKING: ETHEREUM SPOT ETF WILL COME RIGHT AFTER BITCOIN ETF!! (BlackRock has big plans)
Ivan on Tech

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 21 XRP of 43 ADA! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Sources


Article information

Author: Valerie Whitaker

Last Updated: 1699562642

Views: 1235

Rating: 4.7 / 5 (68 voted)

Reviews: 98% of readers found this page helpful

Author information

Name: Valerie Whitaker

Birthday: 1996-07-10

Address: 0887 Charles Centers, Wilsonville, IL 33611

Phone: +3654355668583908

Job: Psychologist

Hobby: Robotics, Golf, Fencing, Animation, Rowing, Aquarium Keeping, Arduino

Introduction: My name is Valerie Whitaker, I am a sincere, forthright, vibrant, irreplaceable, treasured, steadfast, resolute person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.